RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Без підняття тарифу державний Енергоатом не зможе забезпечувати населення світлом - член НКРЕКП

Державна компанія Енергоатом має дефіцит коштів і без підвищення тарифу не зможе належним чином виконувати обов’язки з постачання електричної енергії населенню.

Про це повідомила членкиня НКРЕКП Ольга Бабій в ефірі "Еспресо ТВ".

"Це рішення (про підвищення тарифів) буде приймати Кабінет. Ми як регулятор подали розрахунок тієї суми вартості електричної енергії, яка є необхідною, щоб державні компанії Енергоатом та Укргідроенерго, які постачають електричну енергію нам – побутовим споживачам за пільговим тарифом могли її постачати до кінця цього року 2023 і 2024 року. Фінансових стан цих компаній вкрай негативний. Енергоатом станом на сьогодні має дефіцит обігових коштів і є збитковим. Він не може належним чином виконувати покладені на нього спеціальні обов’язки", - пояснила Бабій.

Раніше НКРЕКП подала до уряду розрахунки про необхідність підвищення тарифів на електроенергію для населення до 2,88 грн/кВт.година.

За словами Ольги Бабій, ця ціни приблизно в 2 рази нижче ринкової і тієї, що сьогодні сплачують юридичні особи.

"Розрахована нами ціна є в два рази нижче тієї ринкової ціни електричної енергії, яка зараз є для бізнесу та для юридичних осіб", - додала членкиня НКРЕКП.

Нагадаємо, НКРЕКП офіційно внесла пропозиції щодо встановлення з 1 червня 2023 року єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год.