RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Дорожче, ніж в Москві: з'явилися цікаві дані про ціни та зарплати на окупованому Донбасі

Підвищення російськими окупаційними адміністраціями комунальних поборів в окремих районах Донецької області привело до масового зубожіння населення.

Про це для "Обозревателя" пише блогер Макс Баринов.

Автор проаналізував зарплатні ставки, які пропонують працівникам центри працевлаштування на окупованому Донбасі і в столиці сусідньої Росії - Москві, а також порівняв пенсійні виплати, які, як заявляють окупанти, платять українцям, з московськими виплатами.

Так, якщо вірити сайту "Мінсоцполітики ДНР", середня заробітна плата на непідконтрольною території - 12 тис. російських рублів (менше 4,6 тис. грн). Пенсії - 3000-3500 рублів на місяць (1150 - 1340 грн).

"З останнім підвищенням тарифів, їх частина в доходах населення перевищує 21% від мінімальної зарплати, а про пенсії взагалі говорити нічого. Отже, після оплати комунальних послуг, решту грошей (від 3500 російських рублів) йдуть на харчування, це 2765 рублів", - зазначає автор.

У Москві середня зарплата - 81,8 тис. рублів, мінімальна - 18,78 тис. Рублів.

Комунальні побори в окремих районах Донецької області - близько 13% від мінімальної зарплати в Москві, це приблизно 2440 рублів. Вартість продуктового кошика на окупованих територіях, яка обходиться дорожче, ніж в Москві, становить приблизно 6 тис. рублів. Таким чином на комуналку і їжу йдуть практично всі зароблені гроші людей. А пенсіонерам після оплати комуналки на життя залишається 500-1000 рублів (200-400 грн).

"Картина невтішна, значна частина населення перебуває в стані постійного голоду і стресу. Внаслідок цього в "недореспублці" збільшується смертність. Підвищення тарифів, в першу чергу, торкнулося найбільш незахищених категорій населення. Адже ніхто так і не задався питанням списання заборгованості 2014-2015 років. Більш того, приходять відключати світло / газ / воду, приносять судові рішення без права на апеляцію, виселяють і вилучають майно, нараховують штрафи за несвоєчасну оплату" - зазначив Баринов.

"Тупим необгрунтованим підвищенням тарифів, у людей просто забирають останній шматок хліба. Замість того, щоб вирішувати конфлікт, "народна влада" веде цілеспрямований геноцид власного "народу", - підкреслює автор.

Як повідомляв "Апостроф", раніше громадянин РФ, який побував на території окупованої Луганській області, в двох фото описав свої враження.