RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Як в Європі: в Україні запропонували ввести виплати по 5000 грн на час карантину

Колишній міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов запропонував ввести в Україні базовий дохід на період карантину.

Про це повідомляє "Громадське".

За його словами в період дії особливих заходів, пов'язаних з епідеміологічною загрозою, кожному українцеві слід виплачувати по 5 тисяч гривень на місяць.

"Я пропоную ввести мінімальний базовий дохід. Наприклад, в половину середньої зарплати. Тільки на період карантину. Для всіх", - заявив колишній міністр.

Екс-глава Мінекономіки відзначив, що продовження карантину до 11 травня може бути не останнім, і в цей період необхідно підтримувати людей і економічну активність в країні.

Також Милованов запропонував перейти до "таргетованого" карантину - щоб обмеження були вибірковими з метою знизити ймовірність зараження.

Слід зазначити, що практика базового доходу існує на території населеного пункту Рейнау в Швейцарії - він там становить 2570 доларів на місяць. Також збиралися ввести базовий дохід в Іспанії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Єврокомісія готує проект про виділення 1,2 млрд євро Україні для боротьби з пандемією коронавірусу і економічними наслідками карантину.