RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Конкурс на главу ДПС: кандидат Любченко підлягав люстрації, а наступного дня перестав - ЗМІ

Мін'юст не виявив критеріїв для люстрації Олексія Любченка, керівника Державної податкової адміністрації в 2010-2014, а нині - кандидата на посаду голови Державної податкової служби. За день до цього Мін'юст стверджував зворотне - а точніше, що Любченко не мав права займати посади, оскільки підпадає під закон "Про очищення влади".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на листи Мін'юсту.

Міністерство юстиції визнало, що глава Державної податкової адміністрації часів Януковича не підлягає люстрації, оскільки даний держорган не формує державну політику, а лише реалізовував її. Таким чином глава Податкової адміністрації в 2010-2014 Любченко може безперешкодно займати будь-які державні посади. Позиція Міністерства викладена в офіційному листі від 17 березня.

Днем раніше, 16 березня, Мін'юст в іншому офіційному листі роз'яснює, що Любченко підпадає під ряд критеріїв Закону "Про очищення влади", підлягає люстрації і не має права займати державні посади до закінчення законодавчої заборони в 2024. Підставою для цього є робота Любченка на посаді голови Державної податкової адміністрації в 2010-2014.

Олексій Любченко очолює Державну податкову службу України з квітня 2020. Кабінет Міністрів призначив Любченка на період карантинних обмежень без конкурсу.