RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

З 1 грудня податкова займеться "багатими українцями": кому приділять особливу увагу

Податкова інспекція особливо ретельно перевірятиме багатих українців на предмет ухилення від сплати податків.

Про це пише UBR.

Мінфін у меморандумі з Міжнародним валютним фондом раніше обіцяв до початку грудня створити спеціальний підрозділ Державної податкової служби, яка займеться перевірками вказаної категорії населення.

"До 1 грудня 2021 року ми сформуємо спеціальний підрозділ ДПС, який аналізуватиме податкову поведінку індивідуальних платників податків з високими рівнями статків, щоб мінімізувати комплаєнс-ризики (недонадходження коштів до держбюджету через несплату податків – ред.), властиві цій групі платників податків", - заявляли у міністерстві.

На даний момент невідомо, чи встигли все-таки створити підрозділ чи ні, але ясно, що за людей з високим достатком планують "взятися з новою запопадливістю".

Керуючий партнер ЮК "Наказ" Філіп Орлов вважає, що новостворений спецпідрозділ ДПС діятиме за аналогією з відділом великих платників податків. У його поле зору насамперед потраплять індивідуальні платники, статки яких перевищують 50 млн євро, але згодом планку можуть і знизити.

"Далі, як це зазвичай відбувається, якщо з ними не вийде "ефективно попрацювати" або їх буде недостатньо – критерії знижуватимуться", – зазначив він.

При цьому увагу привернуть ті, кому належить нерухоме та рухоме майно, вартість якого значно перевищує офіційні доходи.

"Якщо такі власники не мають офіційних доходів, за які можна було придбати таке майно, або інших документів, наприклад, заповіту, договору дарування та інше - тоді вони будуть звинувачуватися в несплаті податків і їм потрібно буде шукати способи, як довести протилежне", - додав Пилип Орлов.

Раніше ми писали, як зміняться податки з підвищенням "мінімалки".