RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

​ Збільшать кількість податків і заберуть субсидії: що не так з ідеєю влади про сімейне оподаткування

Ініціатива "Слуг народу" ввести в Україні сімейне оподаткування покликана збільшити кількість податків та скоротити чисельність субсидіантів. Таке підводне каміння містить законопроєкт №6539.

Так вважає аналітик TeleTrade Сергій Родлер, пише Тelegraf.

Проєкт закону, авторства нардепа від "Слуг народу" Галини Третьякової, пропонує запровадження звітування про всі одержані "домогосподарством" прибутки з різних джерел.

Мета закону - допомогти українцям активізувати економічну діяльність, адже за умови декларування статків домогосподарство матиме право стати суб'єктом бізнесу без реєстрації ФОП.

Проте аналітик вважає, що підводного каміння в цій історії більше і проглядається в такій ініціативі не турбота про громадян, а чергове збільшення податків. Також через податкові декларації, куди будуть внесені абсолютно всі доходи родини, багато людей можуть втратити призначені житлові субсидії.

"Виходить, що йдеться, скоріше, про урізання виплат, а не про турботу про громадян шляхом створення особливої форми для ведення бізнесу", - наголосив він.

Загалом, на думку фахівця, такий формат підприємництва не надто хороший, особливо, що стосується податків.

Як писав раніше "Апостроф", передбачається, що декларація для домогосподарств буде обов'язковою як для ведення сімейного бізнесу, так і для отримання різної державної допомоги.