RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українцям пообіцяли суттєво знизити податок на зарплату: озвучено одну умову

Для істотного зниження податку на зарплату, українці мають відмовитися від зарплат у конвертах, схем із "зарплатними" ФОПами та інших маніпуляцій у цій сфері. Для цього потрібна згода трьох сторін: бізнесу, суспільства, держави.

Про це заявив голова комітету з питань фінансів та податкової політики Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв'ю "НВ".

Він уточнив, що розглядаються дві концепції: перша передбачає скасування військового збору та об'єднання єдиного соціального внеску (ЄСВ) з податком на доходи фізичних осіб (ПДФО), друга - зменшення ставки ПДФО до 10%.

"Якщо суспільство готове платити 10%, але відмовитися від ухилення, взагалі відмовитися від ухилення: від зарплат у конвертах, від схем із "зарплатними" ФОПами, ми це робитимемо. Це має бути консенсус, згода трьох сторін: бізнесу, суспільства, держави. Якщо його немає, будемо перебувати в нинішній середньовічній парадигмі та виводити зарплати з тіні іншими методами", - запевнив Гетманцев.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні мають намір оподаткувати 14 видів професійної діяльності , що часто є підробітком. Зокрема, зміни, прописані у проекті податкової реформи, торкнуться таксистів, фотографів та перукарів.