RU  UA

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Налоги

Новини

18 вересня

Всі новини

У Мінфіні хочуть ввести податок на посилки до 150 євро

Запровадження податку на посилки до 150 євро дозволить закрити тіньову схему завезення товарів, якою користуються інтернет-магазини.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"В Україні практично вся інтернет-торгівля та електронна комерція знаходяться в "тіні". Умовно кажучи, в межах ліміту 150 євро неоподатковуваної вартості товару у нас завозять все. І це проблема значно більша, ніж просто небажання платити незначні податки при імпорті. Достатньо поцікавитися, як працює інтернет-торгівля: як зареєстровані бізнеси, скільки податків сплачують, яким чином імпортують і чи сплачують імпортний ПДВ", – зазначив Марченко.

Він додав, що розуміє непопулярність цієї ініціативи, але наполягає: аргументи міністерства достатньо обґрунтовані для зменшення неоподатковуваного ліміту.

В Україні наразі існує встановлений державою митний ліміт у 150 євро: усі посилки, вартість яких не перевищує 150 євро, які не містять заборонених до ввезення в країну товарів або речовин, не порушують авторського права і мають правильно заповнені супровідні документи, не оподатковуються і не підлягають розмитненню. Якщо посилка коштує менше ніж 150 євро, то вона одразу відправляється за адресою одержувача без затримок на митниці.