RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Ще одного чиновника "Укрзалізниці" підозрюють у великих розкраданнях

Департамент економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці" виявив факт розкрадання 7 млн грн колишнім керівником філії Центр управління промисловістю і передав матеріали правоохоронцям.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

"Правоохоронні органи розслідують закупівлю за завищеними цінами обладнання філією Центр управління промисловістю у підприємства, афілійованого з її екс-керівником. Відповідні факти виявлені при перевірці філії Департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ Укрзалізниця", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перевіркою встановлено, що при закупівлі пересувного дробильно-сортувального комплексу безпідставно завищена його вартість більш ніж на 7 млн грн. Крім того, обладнання вартістю майже 16 млн грн було поставлено на підприємство невідповідної якості: китайського виробництва замість українського, як було заявлено в тендерній пропозиції.

Матеріали перевірки були передані до Державного бюро розслідувань, де відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Оперативний супровід кримінального провадження здійснює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Як повідомляв "Апостроф", АТ "Укрзалізниця" до кінця 2019 року планує запустити пілотний проект по оновленню приміського сполучення в Запорізькій і Дніпропетровській областях.