RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Києві посадові особи військового госпіталю вимагали гроші у ветеранів

У Києві співробітники Служби безпеки України затримали працівників військового госпіталю, підозрюваних у вимаганні коштів у ветеранів АТО/ООС.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадові особи однієї з військових медичних установ налагодили механізм вимагання грошей від військовослужбовців і учасників бойових дій АТО/ООС на Донбасі за проходження військово-лікарської комісії та отримання статусу інваліда. Слідство отримало дані про застосування схеми надання інвалідності різних категорій за фіктивними документами - вартість таких "послуг" становила від 1500 доларів США в залежності від ступеня розладів.

За попередніми підрахунками, діяльність зловмисників завдала збитків державному бюджету України на суму в більш ніж 20 мільйонів гривень. Один з фігурантів справи був затриманий під час отримання другої половини хабара.

Зараз йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Були проведені обшуки, в ході яких у іншого фігуранта також були виявлені грошові кошти.

Крім СБУ у спецоперації брали участь співробітники ДБР і київської міської прокуратури.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, як в Одеській області на митниці СБУ розкрила і блокувала корупційну схему, завдяки якій зловмисники наживалися приблизно на 200 тисяч доларів США на місяць.