RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Покрова і День захисника України: програма святкування в Києві

У четверг, 14 жовтня, в Києві одночасно відзначатимуть День захисника України і Покров Пресвятої Богородиці.

"Апостроф" повідомляє, які заходи заплановані в Києві 14 жовтня.

У 16-й раз в центрі столиці пройде "Марш слави УПА", в честь створення Української повстанської армії. Святкування розпочнеться о 12:00 мітингом біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Учасники маршу пройдуть центром міста і вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

У Національному музеї народної архітектури та побуту України заплановане свято "Покров в Пирогові". На території музею є церква Покрови, де відбудеться святкова літургія та освячення ікони. Буде задіяна кінна поліція. Святкування стартує о 11:45.

Покров вважають сприятливим періодом для укладення шлюбів. В цей час в країні починається весільний бум. Цю тему вирішили обіграти на головній сцені музею, де запланований показ народного одягу під весільні мелодії. На сцені звучатимуть повстанські пісні і твори на честь українського козацтва. Народні майстри продаватимуть свої роботи, а також буде облаштовано зону фастфуду. Вартість - від 25 до 100 гривень.

У музеї "Мамаєва слобода" обіцяють різні майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, соломоплетіння, гончарства. Варитимуть козацький куліш у великому казані і співати народні пісні. Урочистості розпочнуться після обіду. Вартість: 120-150 грн.

Раніше "Апостроф" розповідав про історію Дня створення Української повстанської армії.