RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

У Лук'янівському СІЗО спалах коронавірусу: арештанти можуть опинитися на волі

У Лук'янівському СІЗО у Києві розпочалася епідемія коронавірусу. Арештанти беруть у медиків довідки про контакт з хворими на коронавірус, щоб піти на ізоляцію і не з'являтися в суді для продовження запобіжного заходу.

Про це повідомляє Cтрана ua, посилаючись на свої джерела.

Арештанти в Лук'янівському СІЗО перебувають в ізольованих камерах, проте деякі з них захворіли на коронавірус під час судових засідань, контакту з конвоєм та співробітниками суду.

За інформацією джерел видання, зараз у СІЗО багато хворих, які під конвоєм вивозяться до однієї з лікарень у Святошинському районі. Але в деяких камерах знаходиться і по 30 людей, тому вірус поширюється надто швидко.

"Зараз навіть ті арештанти, що не хворіють, все одно потрапляють у списки контактних з коронавірусним хворим, а це означає, що на два тижні їх мають ізолювати в медсанчастині ізолятора і нікуди не випускати. Подібні заходи зривають судові засідання, оскільки їх заборонено конвоювати в суди і невдовзі багато хто з так званих "контактних", серед яких багато підозрюваних у тяжких та особливо тяжких злочинах можуть опинитися на свободі" , - повідомляє джерело.

Він додав, що можна продовжити утримання під вартою за допомогою відеоконференції із судом, проте для всіх "контактних" цього ресурсу може вистачити.

При цьому арештанти самі хочуть вийти на волю і беруть у медиків із СІЗО довідки про контакт із хворими на коронавірус. У такому разі співробітники СІЗО зобов'язані звільняти їх з-під варти, якщо не буде рішення суду про продовження запобіжного заходу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві під контролем "смотрящего" в Лук'янівському СІЗО поставляли і збували наркотики.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Київ
Теги: