RU  UA

Ялинкові ярмарки у Києві: як перевірити сертифікацію дерева і скільки коштують новорічні красуні

У Києві стартували ярмарки із продажу живих ялинок, їх продають із документами та персональним штрих-кодом. Вони є у кожному районі столиці і загалом нараховують майже 200 торгівельних точок.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Ялинки у Києві можна знайти на будь-який смак і гаманець. Придбати й поставити вдома новорічну красуню можна вже від сьогодні. У столиці відкрилися понад дві сотні торгівельних точок. Усі дерева на такому ярмарку мають спеціальний штрих-код, що захищає покупців від придбання незаконно зрубаних дерев на стихійних ринках.

Кожну ялинку, яка зараз є на ярмарку, можна перевірити. Для цього потрібно ввести штрих-код в програму на телефоні. Із допомогою програми можна більш детально “познайомитися” з ялинкою, дізнатися її серію, номер а також де вона була вирощена.

Їхня ціна стартує від 150 гривень, дерево у повний зріст буде коштувати близько 500 гривень. Утім, найбільшу увагу покупців привертає різдвяний олень, який теж зроблений з гілок ялинки.

“Там є дерев’яний каркас, його збивають і потім вже просто ялинку обмотують. Камера напевно не передає, але там є маленька зелена проволочка, її важко побачити.. Вартість їх 400 гривень”, – розповідає продавець Денис.

Жоден Новий рік не обходиться без живої ялинки, запевняє киянка Любов. Вона із чоловіком приїхала на ярмарок спеціально по новорічну красуню. Дерево підбирають ретельно, утім найголовніше, щоб сподобалося дитині.

“Новорічне свято — це завжди ялинка, тому обираємо невеликого розміру, але щоб вона була пишна, гарненька і дитині подобалося її прикрашати. Бажано, щоб вона стояла якомога довше”, – розповідає Любов.

Утім, продавці кажуть, що людей поки досить мало. Ялинки купують вже ближче до Нового року, побільшало і тих, хто відмовився від живих дерев, і прикрашають штучні.

Новорічні ярмарки працюватимуть в усіх районах столиці з 15 до 31 грудня.

Нагадаємо, співробітники Верховної Ради вже почали підготовку до Різдва та Нового року і прикрасили будівлю ялинками.