RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві через негоду постраждав купол Андріївської церкви: фото

У Києві сильний поривчастий вітер пошкодив пам'ятку архітектури національного значення - Андріївську церкву. Побилося скло у куполі святині.

Про це повідомив перший заступник гендиректора Національного заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко у соцмережі Facebook.

За його словами, відремонтувати пошкодження виявилося нелегким завданням: на висоті та за непростих погодних умов.

Для заміни пошкодженого скла металевої рами люкарні купола на висоту близько пів сотні метрів попросили допомоги у промислових альпіністів. Їм довелося зробити зовнішнє підняття до купола в зимових умовах, почистити металеву раму від залишків скла та зняти шаблон шибки, після чого змоделювали, вирізали скло, зробили монтаж.

"Так складно скло у вікні ми ще не ремонтували... Практично сюжет для серіалу на Discovery", - наголосив Кириленко, додавши, що сюжет про роботи гідний подачі "заявки на Оскар.

У коментарях користувачі соцмереж висловили припущення, що скло могло пошкодитись через багато факторів, серед яких - застарілі матеріали. І вважають, що подібне чекає і решту скла за поганої погоди.

Кілька років тому були проведені реставраційні роботи всередині храму. До цього інтер'єр церкви поверхнево реставрували в 1999 році, а комплексно – у 80-х роках минулого століття.

Кілька років тому всередині храму було проведено реставрацію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві різко зміниться погода, синоптики уточнили прогноз на вихідні.