RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Київ огорнув густий смог: як правильно поводитися городянам за таких умов

У суботу з ночі, 19 березня, у Києві з'явився густий смог, жителі скаржаться на запах гару. Висуваються декілька причин появи цього явища.

Так, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко на своїй сторінці у Facebook пояснив, що смог над Києвом міг з'явитись з декількох причин:

  • Догорає сміттєзвалище біля Нових Петрівців;
  • Немає вітру, і як тільки він з‘явиться, смог від роботи теплоелектростанцій і димів від загорянь біля Києва зникне.

Водночас він запевнив, що причина не в пожежах у Чорнобильській зоні, наразі там все спокійно, а радіаційний фон знаходиться у межах норми.

Також жителі столиці висувають свої версії, зокрема, що у Київській області горять торфовища. Також це може бути пов'язано із зміною Рози вітрів, через яку до Києва пішов дим з регіонів, які постраждали після авіаційних нальотів російських окупантів.

Наразі Київ знаходиться на третьому місці у світі за рівнем забруднення повітря. Сервіс IQAir опублікував карту, на якій найважча ситуація зафіксована у південно-західних районах міста.

Карта забруднення КиєваФото: IQAir

Фото: IQAir

Також однією з причин виникнення смогу у столиці можуть бути близько 15 пожеж у Київській області у районах активних бойових дій з російськими фашистами.

Як діяти у задимленому приміщенні

У разі попадання забрудненого повітря у квартиру, потрібно використовувати захисні маски, які зволожені водою. Також варто закрити двері та вікна, а отвори закрити вологою тканиною. Також варто утриматися від куріння, поки є задимлення.

Крім того, рекомендується пити більше води та часто вмивати обличчя.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко взяв участь у міжнародному марафоні "Єднання місцевого самоврядування світу заради добробуту людей і миру" і показав мерам міст ЄС уламки снарядів, якими обстрілюють Київ.