RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Київ повертається до звичного життя: як працюють школи, садки та транспорт

Велика кількість людей повертається до української столиці, тому в місті запускають громадський транспорт. Окрім того, столичні учні поступово повертаються до нормального життя.

Про те, яка зараз ситуація у Києві з комунальними службами, транспортом та освітнім процесом в ефірі Марафону телеканалів розповів заступник голови Київської ОДА Микола Поворозник.

Транспорт

З 30 березня для руху громадського транспорту відкривається Південний міст.

"Два автобусні маршрути запускаємо сьогодні південним мостом, для покращення сполучення з лівим берегом, враховуючи, що метрополітен через річку не їздить. З сьогоднішнього дня ці два маршрути ходитимуть", - розповів чиновник.

Через Південний міст курсуватимуть автобуси №22 від вулиці Медової (район аеропорту «Київ») до вулиці Тростянецької (Дарницький район) та №91 від вулиці Ганни Ахматової (Троєщина) до станції метро Голосіївська.

Кілька днів тому у столиці запустився кільцевий рух електрички, завдяки чому з Дарниці можна дістатися Видубичів, Троєщини, Борщагівки, Святошина, Нивок, Почайної, Сирця та інших важливих пунктів.

Також у місті зараз організовують маршрути для підвезення пасажирів безпосередньо до станції цієї міської електрички. Крім того, є спроби відновити Києвом прокат велосипедів та електросамокатів, оскільки це полегшить городянам пересування містом на коротких дистанціях.

Комунальні служби

За словами Поворозника, комунальні служби у місті зараз працюють без збоїв – зокрема це стосується рятувальників та медиків. Комунальні послуги також надаються у штатному режимі.

"На сьогоднішній день місто забезпечене всіма послугами - вивіз сміття, електрика, вода. З понеділка розпочали відключення міста від теплопостачання, враховуючи погоду. Цей процес тривалий, враховуючи, що сам тепловий комплекс у місті великий, процес триватиме протягом тижня, крім того лікарні та соціальні заклади, які на сьогодні мають бути з теплом більш тривалий період і виключатимуться лише за заявками самих керівників цих закладів" , - зазначив заступник голови КМДА.

Освіта

З 28 березня у столиці відновлюється дистанційне навчання у школах, технікумах та університетах. За словами Поворозника, про повернення до навчання офлайн говорити зарано. Відновлення освітнього процесу має на меті потроху повернути дітей до нормального життя та спілкування в умовах воєнного стану.

"Тут насамперед виступатиме не стільки ж навчальний процес, скільки спілкування учнів між собою та з вчителями. Вчитель у даному контексті виступає ще як психолог. Треба дітей трохи відволікти від війни та м'яко переводити у навчальний процес, чим ми зараз і займаємось", - розповів чиновник.

Дитсадки

Дитячі садки у столиці, як і школи, закриті з початку повномасштабного вторгнення військ РФ.

Водночас в області продовжуються бої. Раніше "Апостроф" повідомляв про найнебезпечніші райони.