RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Розбиті дахи та прострілені прапори: на що російські окупанти перетворили Макарів, фото

Звільнене від російських окупантів селище Макарів Бучанського району Київської області поступово оговтується після боїв. Там працюють волонтери, однак місцевих жителів майже немає.

Про це повідомляє фотокореспондент сайту "Апостроф" Роман Пєтушков.

Окупанти так і не змогли захопити селище. Вони застрягли в позиційних боях на північних околицях, при цьому постійно його обстрілювали.

У Макарові пошкоджена чи зруйнована половина житлового фонду і майже весь центр. Дісталося навіть бібліотеці та вежі ретранслятору.



Зараз у селище приїхали волонтери з Житомирської області для допомоги місцевим в його розчищенні. Місцевих майже немає, оскільки не працює жодна з громадських установ та установ торгівлі. Немає електропостачання, перебої у зв'язку.

Дивовижно, що в самому селищі за весь час гуманітарної катастрофи місцеві не чіпали розбитий супермаркет, продукція лишається на прилавках.



Збройним силам вдалося повністю вибити російські війська з селища 21 березня.

Нагадаємо, що звільнене від російських окупантів село Демидів Вишгородського району на Київщині почало поволі повертатися до звичного життя. Туди повертаються місцеві жителі та навіть лелеки