RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У селищі під Києвом на сім діб посилять комендантську годину

На Київщині у населених пунктах Гостомельської селищної ради діятиме посилена комендантська година. Вона почнеться з 18-ї години 14 квітня до 6-ї ранку 20 квітня.

Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк в офіційному Telegram-каналі.

Також посилено раніше запроваджену комендантську годину на територіях Іванківської селищної ради (з 20:00 до 6:00 з 13 по 18 квітня) та міста Ірпінь (до 9:00 15 квітня).

На решті території Київської області встановлено комендантську годину з 21:00 14 квітня до 6:00 15 квітня.

Під час комендантської години заборонений в'їзд у населені пункти, не можна перебувати на вулиці та інших громадських місцях. Виняток - наявність спеціальної перепустки та посвідчення особи.

Голова Київської обласної військової адміністрації зазначив, що такі заходи покликані убезпечити мешканців від небезпеки, адже на звільнених від окупантів територіях тривають роботи з розміновування.

"Хоча наші сили оборони відстояли Київщину від загарбника, на пам'ять про бойові дії лишилося багато вибухонебезпечних "сюрпризів". Рятувальники та правоохоронці проводять планомірну роботу з розмінування територій. Щоб не наражати мешканців на небезпеку, ми змушені посилювати деякі заходи. Також звертаюся до кожного, хто тимчасово виїхав за межі області. Не поспішайте повертатися! Поки триває розмінування територій – зберігається загроза для мирного населення. Дотримуйтеся рекомендацій влади та бережіть себе", - зауважив Олександр Павлюк.

Нагадаємо, що у Києві створили комендатуру, яка контролюватиме дотримання комендантської години, режиму світломаскування, а також призначили військового коменданта.