RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ірпінь повертається до мирного життя: як виглядає місто-курорт після окупації

Ірпінь повністю звільнили від окупантів 28 березня. Місто героїчне витримало оборону і не дозволило загарбникам максимально близько підійти до столиці. Тепер воно поступово повертається до нормального життя, в місті почали працювати деякі сфери обслуговування.

Про це повідомляє фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

"Місто Ірпінь все ще безлюдне. Одиничні місцеві наводять лад у місті, прибирають уламки розбомблених багатоповерхівок. Цілих будинків у західному районі Ірпеня немає. Повсюди вибиті вікна, а іноді ще й винесені цілі шматки багатоповерхівок. Деякі будинки майже повністю вигоріли", - поділився побаченим він.



"При мені військові та поліцейські витягували міну з двору одного з будинків. На щастя, росіяни не встигли розмародерити цей район міста, тут вціліло багато квартир. Також в Ірпені почали працювати деякі сфери обслуговування. Зустрів відкритий шиномонтаж та стоматологію. Але сюди ще рано повертатися, дуже багато мін на розмінування яких фізично немає сил, щоб усе "зачистити", - продовжує розповідати фотокореспондент.


"Поспілкувався з копами, які оглядали одну з багатоповерхівок: "Та яке розмінували, місцеві знаходять і повідомляють нам, роботи ще на місяць мінімум". Самі нечисленні місцеві чоловіки організували охорону від мародерів, допомагають з прибиранням та тим хто повертається", - поділився Пєтушков.

Нагадаємо, український режисер Сергій Сотниченко місяць перебуває у охопленому війною Ірпені - він знімав на камеру мобільного телефону все, що відбувалося навколо.