RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На українських дорогах можуть заборонити деякі авто та мотоцикли: у чому причина

Через вразливість українців до гучних звуків під час війни, у Києві прийняли рішення тимчасово заборонити їздити на транспорті з вихлопними системами без шумопоглинача, які створюють шум у місті.

Про це повідомили у Київській міській раді.

Проект ініціювали депутатки Київради Євгенія Кулеба та Ксенія Семенова й депутат міськради Максим Нефьодов.

"Ракетно-бомбові удари, обстріли, звуки сирен під час повітряних тривог — це все підсилило наше сприйняття звуків. У результаті гучний шум від транспортних засобів, які використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів „прямострум“ та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач часто є негативним тригером", — пояснила Семенова.

Вона додала, що різкі гучні звуки нагадують людям застосування боєприпасів і лякають дітей, дорослих, а також переселенців, які втекли від війни до столиці.

Проект рішення передбачає на час дії воєнного стану заборону використання цих транспортних засобів у столиці. А також надання рекомендації Головному управлінню Національної поліції України у м. Києві щодо запровадження необхідних дій.

Раніше ми писали, що на час війни України проти російських загарбників, до звільнення всіх окупованих українських територій, народні депутати пропонують заборонити російську музику по радіо та телебаченню.