RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Києві з'явився мурал "Свята Джавеліна": ефектні фото

У Києві в Солом'янському районі створили величезний мурал "Свята Джавеліна" на честь переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin, який ефективно знищує ворожу військову техніку.

Фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков побував на місці події та поділився приголомшливими фотографіями нового київського муралу.

На муралі "Свята Джавеліна" символічна українська мадонна тримає в руках ПТРК "Javelin", який ЗСУ успішно застосовують у боротьбі з російськими окупантами. Над головою "Святої Джавеліни" видніється синій німб із жовтими гербами України.

Цей витвір вуличного мистецтва намалювали художники з групи Kailas-V на будинку на вулиці Авіаконструктора Антонова 13. Як відомо, творча група Kailas-V вже понад 12 років створює в Україні мурали на історичну та патріотичну тематику. Також вони обіцяють зробити мурали й на сході нашої країни - в Авдіївці, Ізюмі, Бахмуті.

"Свята Джавеліна" розташована поруч з іншим великим муралом на будинку на Антонова, 7, який раніше створили на честь льотчика Франка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в центрі Полтави створили патріотичний мурал із дівчиною, яка тримає в руках серце, українськими захисниками та псом Патроном