RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Під Києвом показали новітні технології розмінування: фото з полігону

16 червня, у четвер, благодійний фонд Yellow-Blue розгорнув програму з гуманітарного розмінування території України за допомогою інноваційних технологій. Зокрема, на полігоні ДСНС на Київщині продемонстували новітні системи картографії та пошуку мін/боєприпасів завдяки дронам.

Фотожурналіст "Апострофа" Роман Пєтушков побував на місці події та поділився унікальними фото.

Дійство відбувалося в селищі Дмитрівка Київської області, де фонд Yellow-Blue у співпраці із провідними технологічними партнерами України та США провадили комплексні рішення щодо прискореного розмінування, оскільки наразі Україна - найзамінованіша країна світу.

Загалом програма благодійного фонду Yellow-Blue включає такі напрямки:

  • Дистанційна рекогносцировка місцевості та маркування виявлених вибухонебезпечних предметів з використанням дронів та штучного інтелекту;
  • Знешкодження вибухонебезпечних предметів, у тому числі мін і снарядів;
  • Утилізація прострочених боєприпасів, у тому числі телеконференція (дистанційне залучення експертів у відеорежимі);
  • Ведення георестерів небезпечних територій та кадрової бази саперів;
  • Навчання військових, інженерів та інших учасників методам і прийомам розмінування.
  • Інформування цивільного населення, особливо дітей, про правила безпеки в місцях, де відбуваються бойові дії або є підвищений ризик.

"Для досягнення поставлених цілей фонд збирає найкращі технологічні рішення та практики, а також залучає технологічних партнерів для створення інфраструктури для повноцінного гуманітарного розмінування території України.Вже підписані угоди про співпрацю з такими компаніями, як Def-C (безпілотні літальні апарати) і Transimpex (послуги з професійного розмінування).Для збільшення швидкості пошуку та розмінування вибухових пристроїв декілька разів розглядається можливість використання спеціалізованого обладнання компанії DraganFly (США)", - йшлося в пресрелізі до події.

Раніше фотожурналіст "Апострофа" Роман Пєтушков показав, як відбувалося розмінування водойм на Київщині.