RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Опалювальний сезон на Київщині в умовах воєнного стану: як триває підготовка

Влада Київської області продовжує підготовку до опалювального сезону в умовах воєнного часу: перевіряють об’єкти теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації у Telegram.

Наразі підготовлено: 2884 житлові будинки, близько 430 шкіл та дитячих садків, 532 медичні заклади.

Зокрема, у житлових будівлях ремонтують покрівлі, пошкоджені внаслідок ведення бойових дій, лагодять системи опалення та водопостачання. Поточні та капітальні ремонти, реконструкції котелень проводить і теплове господарство. Підготували вже понад 300 кілометрів теплових мереж, частину з яких замінили повністю.

Ремонтують мережі водопостачання та водовідведення: 140 водопровідних та каналізаційних насосних станцій підготовлені до зими. Також проводять ремонт водопровідних і каналізаційних очисних споруд та свердловин.

Як розповів заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, важливо, щоб опалювальний сезон розпочався вчасно.

"Це можливо лише за умови нашої спільної роботи з органами місцевого самоврядування. Аби чітко розуміти проблематику на місцях та якнайшвидше знаходити шляхи її вирішення, щотижня проводимо виїзні наради в різних громадах Київщини", - зауважив він.

Нагадаємо, що раніше у Київській обласній військовій адміністрації заявили, що тарифи на комунальні послуги вирішено не чіпати під час найближчого опалювального сезону.