RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві стартували військові навчання для цивільних: що відомо

У столиці стартували військові заняття для цивільного населення – їх проводять для комунальників та співробітників районних державних адміністрацій міста, а надалі залучать усіх охочих.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Заняття включають відпрацювання навичок в таких областях як тактична медицина, вогнева та інженерна підготовка. Також киян навчають поводитися з вибухонебезпечними предметами та діяти в умовах радіаційного та хімічного забруднення.

“Насамперед, підготовку проходять працівники комунальних підприємств та працівники райдержадміністрацій столиці. Їм надають ключові знання, зокрема з надання екстреної медичної допомоги. У нинішніх умовах – це конче необхідно”, – сказав мер.

За його словами, 80% жертв гинуть від великої втрати крові, тож важливо знати, як можна врятувати життя пораненому.

Столична влада також планує розробити тренування для всіх категорій цивільного населення, включаючи жінок, студентів та старшокласників.

Раніше начальник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов заявив, що завдяки підтримці іноземних партнерів та набуттю відповідного досвіду певними підрозділами ЗСУ, ППО в столиці настільки потужна, що "над Києвом краще не літати".