RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Там прокляте місце: у Київраді вирішили долю колишнього пам'ятника Леніну

У серці Києва, на Бессарабській площі, де до 2013 року стояв пам'ятник Леніну, незабаром з'явиться фонтан. За задумом, вода має змити негативну енергетику цього "проклятого" місця.

Такою ідеєю в ефірі каналу "Київ" поділився київський градоначальник Віталій Кличко.

Мер розповів про те, що зараз є чимало різних пропозицій щодо того, що поставити на цьому місці.

"...там був пам'ятник Миколі комусь ще з царів, Распутіну, потім там у 40-і роки стояла шибениця. Місце з негативною енергетикою. Потім там поставили Леніна. Я дав пропозицію людям, які мають спеціальну освіту, зробити там фонтан, гарний старовинний фонтан, щоб вода змила там негативну енергетику", - поділився планами Кличко.

Крім того, мер повідомив про долю радянських скульптур, що збереглися, таких як пам'ятник Щорсу на бульварі Шевченка. Усі вони опиняться у музеї пам'яток авторитаризму.

Зазначимо, на Бессарабці у Києві після Другої світової війни з'явився пам'ятник Володимиру Леніну, який відкривав собою бульвар Тараса Шевченка. Монумент виготовили із червоного граніту для оформлення радянського павільйону на міжнародній виставці у Нью-Йорку. Знесли його у процесі "ленінопада" під час Революції Гідності наприкінці 2013 року. Після цього періодично точаться дискусії про можливого "наступника" Леніна, але ніхто на цьому місці не затримується.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" поділився влучною фотожабою на "засновника України" Леніна.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Київ
Теги: