RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Була інструментом пропаганди: у Києві хочуть знести пам'ятник Зої Космодем'янській

У рамках дерусифікації, кияни просять демонтувати пам'ятник Зої Космодем'янській - на думку автора петиції, ця постать є черговим інструментом російської пропаганди.

Відповідний документ опубліковано на сайті Київської міської ради.

"Демонтувати пам'ятник Зої Космодем'янській, що розташований на вулиці О.Гончара 74а, як особі, яка не причетна до розбудови чи розвитку м. Києва, яка не є видатною персоною, а є лише черговим радянським інструментом пропаганди", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що петиція була зареєстрована у понеділок, 18 липня. Через тиждень, станом на 25 липня, її підписало 102 жителя столиці із 6000 необхідних голосів для розгляду. До закінчення дії документу залишилося ще 53 дні.

Нагадаємо, Зоя Космодем'янська — радянська комсомолка-диверсантка початкової фази німецько-радянської війни. У 1941 році її закинули у німецький тил, де її бойовим завданням було спалити за тиждень 10 населених пунктів на окупованій ворогом території. Жінка встигла виконати лише частину наказу і спалити 3 будинки, у яких ночували німецькі солдати, після чого її схопили, катували, а потім стратили через повішення.

Раніше ми писали, що у Києві перейменували дюжину "радянських" вулиць.