RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

У Києві затримали коригувальника окупантів: зливав ворогові позиції ЗСУ

Столичні правоохоронці затримали чоловіка, котрий зливав окупантам позиції українських військових. Йому загрожує серйозне покарання.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

"Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури затримали та повідомили про підозру киянину за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України)", - повідомили у прес-службі прокуратури.

За інформацією слідства, у період з липня по серпень 2022 року чоловік неодноразово передавав представнику країни-окупанта через месенджер інформацію про розташування та рух на території столиці підрозділів та військової техніки українських військових. Він також прикріплював GPS-координати військових об'єктів та знімки місць дислокацій. При затриманні у коригувальника вилучили смартфон та ноутбук, які він використовував під час скоєння злочину.

Зазначимо, з стаття 114-2. несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, скоєних в умовах військового або надзвичайного стану карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцять років. Тож зловмисник не скоро зможе знову "зливати" позиції ЗСУ.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили також мешканця Харківської області, який співпрацював з російськими військами та передавав окупантам дані про місцезнаходження підрозділів Збройних сил України.