RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Неможливо побачити неозброєним оком: у небі над Києвом помітили загадкові НЛО

Українські вчені помітили в небі над Києвом велику кількість невідомих літаючих об'єктів невідомої природи. Вони рухаються з величезною швидкістю і не мають жодного випромінювання.

Про них розповіли дослідники з головної астрономічної обсерваторії Національної Академії Наук України у своєму незалежному дослідженні "Невідомі літаючі об'єкти I. Спостереження за подіями", опублікованому на сайті архіву Корнельського університету arXiv.

Дослідники пояснили, що невідомі аномалії, повітряні та космічні об'єкти є глибоко прихованими феноменами, їх неможливо побачити неозброєним оком або зафіксувати з використанням звичайних засобів фото- та відеозйомки, для цього потрібне спеціально налаштоване обладнання.

У ході спостережень вчені використали кольорові відеокамери на денному небі з двох обсерваторій – у Києві та селі Вінарівка Київської області, дистанція між ними становить 120 км.

Дослідники виявили два основні типи об'єктів: космики та фантоми. Космики - це об'єкти, які світяться яскравіше, ніж небо на їхньому тлі. Фантоми відрізняються колірними характеристиками чорного тіла.

На думку вчених, фантоми стають видимими через ефект Релеєвського розсіювання. Вони спостерігаються у тропосфері на відстанях до 10-12 км, їх розміри знаходяться в межах між 3 та 12 метрами, швидкість – до 15 км/с. Людське око не бачить їх, оскільки час їхнього польоту менше 1/10 секунди.

Вчені змогли спостерігати рух цих блискавичних об'єктів завдяки двом обсерваторіям. Вони зафіксували польоти як одиночних об'єктів, так і середніх та великих груп, що рухалися зі швидкістю від 3 до 15 градусів за секунду. Дослідники зазначили, що спостерігали значну кількість НЛО, природа яких не зрозуміла.

Як розповідав "Апостроф", раніше в небі над польським селом Ястрово, приблизно за 280 кілометрів від Варшави, помітили невідомий літаючий об'єкт (НЛО).