RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Києві змінили правила відвідування дитсадків: який документ уже не потрібен

Київська влада скасувала довідки про працевлаштування від батьків, які повинні були їх надавати дитсадкам для того, щоб дитина могла відвідувати відповідний дошкільний навчальний заклад.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський в етері програми "Питаннячка Києва" на каналі ISLND TV.

Так, до скасування рішення, для того, щоб дитина могла відвідувати дитсадок, потрібно було батькам показати довідки з роботи, що вони обидва працюють.

"Рішення про довідки було прийняте, коли у Києві було мало людей. Коли ж до міста повернулася більша частина киян і приїхали ВПО з інших регіонів, то ми це рішення скасували", — сказав Мондриївський.

Довідки обмежували як містян, які втратили роботу через повномасштабне вторгнення російських окупантів, так і внутрішньо переміщених осіб з дітьми, які також не встигли знайти роботу. Наразі про скасування цих довідок проінформовані директори всіх столичних дитсадків.

Крім того, за словами заступника голови КМДА, малокомплектним дошкільним закладам та закладам дошкільної освіти з групами спеціального типу збільшать фінансування. Це забезпечить повну компенсацію перебування дітей ВПО та громадян, які потребують додаткового або тимчасового захисту у комунальних закладах дошкільної освіти.

Раніше ми публікували графік шкільних канікул на 2022/2023 навчальний рік.