RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Коли у Києві знову працюватиме фунікулер: у КМДА назвали дату

У Києві з 10 жовтня знову запрацює фунікулер - вперше за час повномасштабної війни з Росією.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у Telegram.

Він розповів, що навесні, коли на Київ наступали російські окупанти, фунікулер вирішили законсервувати, тому що є історичною цінністю для міста. Особливо - його вітражі, які намалювали відомі українські художники.

"Друзі! У понеділок, 10 жовтня, відновлює свою роботу Київський фунікулер. Навесні, під час активних бойових дій під Києвом, фунікулер за участю волонтерів законсервували. Адже підйомник має статус пам'ятника архітектури, історії, науки та техніки. Особливою цінністю пам'ятника є вітражі авторства українських художників Валентина Задорожного та Миколи Шкарапути, розміщені у вестибюлях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проїзд у транспорті Києва: коли можна буде платити карткою та смартфоном

За його словами, у червні фахівці здійснили плановий щорічний ремонт, обстежили вузли, агрегати, систему підйому. Система безпеки вагонів успішно пройшла випробування під значним навантаженням. Також обстежили шляхи та контактну мережу.

Тепер фунікулер - цілком готовий до роботи.

"Фунікулер підготовлений до відновлення експлуатації, запуск витягу отримав узгодження від органів захисту культурної спадщини. Тому з понеділка вже можна скористатися приємними поїздками на столичному фунікулері", - зазначив мер міста.

Нагадаємо, що у 2021 році фунікулер в Києві зачиняли на плановий ремонт з 12 липня до 20 серпня.