RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чи буде евакуація з Києва до передмість: термінова заява Кличка

Міський голова столиці Віталій Кличко проти евакуації мешканців Києва, однак розглядає варіанти переміщення деякої частини населення в межах області.

Про це він повідомив в етері телемарафону.

Унаслідок російських терористичних обстрілів енергоінфраструктури в Україні зникає електроенергія, водопостачання й опалення. У зв'язку з цим у зимовий період, можливо, доведеться тимчасово перемістити деяких киян.

Читайте також: Як виглядала Україна до та після блекауту: опубліковані знімки

Водночас Кличко наголосив, що не йдеться про евакуацію населення. Натомість він запропонував тим, хто має будинок у передмісті Києва або родичів чи друзів із будинком, який оснащений автономними системами опалення, електро- й водопостачання, подумати про тимчасове проживання там.

"У росіян ключова мета: щоб ми взяли валізи, поїхали на Захід і залишили їм країну. Ми їм не потрібні, потрібна територія. Не дочекаються. Ми розглядаємо можливість того, що частина людей може переїхати до передмістя Києва: дитячі будинки, будинки для людей похилого віку. Зараз про це не йдеться. Але нам потрібно мати різні сценарії дій", - пояснив Віталій Кличко.

Раніше "Апостроф" показав, якими фото знеструмленого Києва поділилися в мережі мешканці міста.