RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Київ в умовах повного блекауту: Кличко розповів, що і як працюватиме навіть без електроживлення

У результаті чергового терористичного обстрілу з боку російських окупантів в Україні вібуваються аварійні відключення електроенергії. Київ заздалегідь підготувався до можливого блекауту.

Про те, як житиме й працюватиме столиця у випадку тривалої відсутності електроенергії, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Робота наземного транспорту й метро

На всіх маршрутах електротранспорту працюватимуть автобуси й безкоштовно перевозитимуть людей. Водночас міська електричка продовжуватиме рух, оскільки залізничники підготували її до руху локомотивом на дизельній тязі.

Читайте також: У Києві знову видають продуктові набори: хто та де може отримати

Тим часом рух поїздів метро на час блекауту призупинять, а підземні станції працюватимуть як укриття під час повітряної тривоги, де будуть доступні інтернет-зв’язок, електроенергія для підзарядки гаджетів, питна вода й санітарні вузли.

Пункти обігріву

Ознайомитися з пунктами обігріву в Києві можна за посиланням, де також вказано телефонні номери, прізвища відповідальних за них осіб, місткість закладу, наявність кімнати матері й дитини, приміщення для людей з інвалідністю тощо.

Зв'язок

У разі тривалої відсутності електропостачання мобільний зв'язок працюватиме в обмеженому режимі, тобто буде лише голосовий зв'язок, проте в метро працюватиме мобільний інтернет (LTE, 3G), на частині станцій ще й WI-FI. Інтернет також працюватиме в оптоволоконній мережі.

Бювети

На опублікованій мапі є список бюветів, у яких мешканці столиці можуть набрати воду. Деякі з бюветних комплексів під'єднані до генераторів. Також питну воду можна буде отримати в пунктах обігріву й купити в магазинах, що працюватимуть під час блекауту.

ТРЦ, магазини й ринки

Щоб можна було купити продукти харчування, воду, побутові та промислові товари під час блекауту працюватимуть деякі магазини, ТРЦ, ринки й с/г ярмарки. Разом з цим продовжать роботу заклади побутового обслуговування (адреси закладів харчування, адреси СТО і автотоварів, адреси приватних медичних закладів).

Аптеки і ветклініки

На резервних джерелах живлення працюватимуть аптеки приватної мережі "Фармація", з адресами яких можна ознайомитися за посиланням. Допомогу тваринам надаватимуть ветеринарні лікарні, обладнані генераторами, список адрес тут.

Банки

В умовах тривалої відсутності електроенергії деякі відділення банків будуть забезпечені обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи. Перелік таких банків за посиланням.

Укрпошта

Більша частина відділень Укрпошти працюватиме навіть під час блекаута - адреси.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США допомогли Києву обладнанням для відновлення енергосистеми.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Київ
Теги: