RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Справедливі графіки відключень світла: коли кияни повернуться до нормального життя

У Києві та Київській області продовжуються роботи з відновлення пошкоджених російськими окупантами енергетичних мереж, проте про повернення до стабільних графіків нині говорити не доводиться.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Він зазначив, що згідно з даними Укренерго, дефіцит електроенергії у регіоні становить близько 50%. Насамперед, електрика є у лікарнях, системах водо- та теплопостачання, а також інших об'єктах критичної інфраструктури.

Читайте також: Є основні правила: у ДСНС пояснили, чи потрібно вимикати електроприлади при відключенні світла

У зв'язку з вжитими заходами екстреного характеру нині у Білій Церкві, Василькові, Фастові енергетикам вдалося вийти на графік вимкнень 4/4. Подібний графік й у Вишгородському районі.

Найскладніша ситуація в Бучанському, Броварському та частково Бориспільському районах. Там є електрика, але через масштабні пошкодження світло подається на 2-4 години, вимикається на 6-10 годин.

"Завдання для енергетиків залишається незмінним — якнайшвидше вийти на зрозумілі та справедливі графіки подачі світла. Попередньо, за 2-3 дні чекаємо зміни ситуації на краще. Це за умови відсутності надзвичайних ситуацій", - написав Кулеба.

Раніше ми повідомляли, що у Києві в п'ятницю, 23 грудня та суботу, 24 грудня, продовжаться аварійні роботи на одній із насосних станцій. Через це в деяких районах міста не буде води.