RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35

Як довго у Києві будуть екстрені відключення світла: у мерії дали невтішний прогноз

У Києві через складну ситуацію з електроенергією екстрені відключення триватимуть до весни.

Такий прогноз озвучив в ефірі телеканалу "Київ" заступник очільника Київської міської держадміністрації Петро Пантелєєв.

Читайте також: До графіків ще далеко: як справи з відключеннями світла в Києві

За його словами, хоч енергетики поліпшили ситуацію з електропостачанням у місті після російських ракетних обстрілів, відновлювальні роботи тривають.

"Ми пам'ятаємо останні обстріли, важко було відновлювати, але цілодобові роботи енергетиків забезпечили нам ту ситуацію, в якій ми зараз знаходимося. Відповідні роботи продовжуються. Треба всім розуміти, що вихідні є специфічними днями, зменшується навантаження, менше споживання, ніж у будні дні", – зауважив він.

Саме через це у будні доводиться вдаватися до екстрених відключень електроенергії, замість планових. У таких умовах киянам доведеться жити до весни.

"Ситуація не проста і ми бачимо це в будні дні, тривають обмеження, тривають відключення, вони не є плановими, а більшою мірою екстреними. У таких реаліях ми будемо жити всю зиму, треба це розуміти. Ми максимально намагаємося зробити так, щоб жителям було комфортно, але все залежить не тільки від енергетиків", - повідомив посадовець.

Нагадаємо, директор ДТЕК Дмитро Сахарук попередив, що після Нового року ситуація з електропостачанням в Україні може погіршитися.