RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Чому у Києві не враховують графіки при відключеннях світла: важливе уточнення

В українській столиці були аварійні обмеження і в деяких районах іноді доводиться виходити за графіки відключень. Така ситуація виникла через зниження температури, що спричинило зростання споживання та аварії.

Про це розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

Читайте також: Все заради справедливості: в Україні ухвалили незвичайне рішення щодо відключення світла

"1-2 січня на вулиці було +11. Зараз −7. Ми знаємо, що кожні −5° — це +200 МВт, а отже сьогодні нам для Києва потрібно більше МВт. І ви ніколи не знаєте, який саме мегават приведе до переходу на аварійні відключення", - пояснив ситуацію він.

Крім того, Коваленко відповів на запитання українців про те, чому на Новий рік світло було, а тепер знову доводиться сидіти у темряві.

"Те, що на Новий рік у нас не було відключень — це результат зусиль енергетиків, які буквально тримали тимчасові схеми в робочому стані. Також було відключено низку виробничих потужностей загалом по країні, більше електроенергії пішло на населення. Зараз ми маємо тримати баланс між населенням та бізнесом, бо без роботи останнього зупиниться економіка" , - розповів він, нагадавши про важливість економії в цей непростий час.

Крім того, у "ДТЕК" розповіли про те, що у столиці та області стає більше відключень світла через російські атаки, морози та повернення промисловості до роботи.

"На новорічні свята нам вдалося знизити час відключень до мінімуму. Проте останні дні дефіцит потужності у Києві та області зростає", - розповіли у компанії.

Там також розповіли про те, що українські енергетики утримують ситуацію в рамках стабілізаційних графіків, але все частіше в так звані "негарантовані години" доводиться обмежувати електропостачання для уникнення аварій.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що через погіршення погодних умов та зростання споживання енергії в Україні світ відключатимуть не лише вдень, а й уночі.