RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Ситуація ускладнюється: на Київщині вводять нові графіки відключень світла

В Україні триває похолодання й у понеділок, 9 січня та вівторок, 10-го числа у Броварському районі Київській області виникли ускладнення ситуації з електропостачанням, внаслідок чого у деяких споживачів світла в домах не було майже добу.

Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Він наголосив, що за інформацією "Укренерго" вчора та сьогодні в усій державі підвищувалося споживання електроенергії через низьку температуру, посилену сильним вітром.

Читайте також: У Києві з лютого можуть припинитися відключення світла: названо умову

Також зросло споживання промисловістю та бізнесом, - зазначив мер Броварів, додавши, що внаслідок цього зріс дефіцит потужності, у тому числі і в нічні години.

Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби, тобто з 00:00 до 24:00.

"Наприклад, для нашого регіону, необхідність зменшення навантаження на мережі сягає 40%", - зауважив Ігор Сапожко, попросивши мешканців громади, які скаржаться на недотримання графіків відключень та тривалий термін відсутності світла, з порозумінням поставитися до ситуації та максимально економно використовувати електроенергію.

Однак броварчани у коментарях скаржаться меру на несправедливі, на їх думку, відключення світла у населеному пункті.

Нагадаємо, що Державна інспекція енергетичного нагляду спільно з НКРЕКУ та правоохоронцями провели перевірки обленерго з питань забезпечення справедливої та рівномірної черговості розподілу електроенергії між споживачами.