RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Київ може підтопити: синоптики попередили про загрозу

Через сильну зимову повінь на Чернігівщині, якої в цих краях не було близько 130 років, підтоплено десятки домогосподарств, перекрито мости та порушено пряме сполучення з більш ніж 10 селами регіону. Є загроза підтоплення не лише цього регіону, а й Києва.

Про це попереджає Укргідрометцентр на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що з 27 по 30 січня на ділянці верхнього Дніпра в межах Чернігівської області збережеться значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічними селами вздовж верхнього Дніпра та затоплення житлових будинків ряду сіл Чернігівського району Чернігівської області. Через це оголошено третій рівень небезпеки – червоний.

Читайте також: Україну накриють сильні снігопади: кому приготуватися до негоди

"27-30 січня на ділянці Десни Новгород-Сіверський - Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський та Чернігівський райони Чернігівської області) відбуватиметься подальше відновлення та посилення льодових явищ, можливі різкі коливання рівнів води до 0,1-0,3 м на добу . Зміст та збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни", - попередили синоптики.

Також на притоці Десни на річці Снов виникне перевищення небезпечної позначки переливу води через автошлях місцевого значення в Корюківському районі Чернігівської області.

Раніше "Апостроф" розповідав, що 22 січня, рятувальникам вдалося розблокувати від крижаної пробки гирла річки Десна у Броварському районі Київської області через яке рівень води підвищився та підтопив прибережні зони та значну територію у селах району 21 січня.