RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Києві екс-директорка школи з паспортом РФ заблокувала роботу всього закладу: вимагає мільйонну компенсацію

У Києві ексдиректорка школи №292 імені Івана Мазепи Ольга Слободянюк, яка в перші дні повномасштабного вторгнення втекла до Криму, а повернувшись, поновилася на посаді та відсудила 100 тисяч гривень компенсації, заблокувала роботу школи – "апетити" директорки зросли до мільйона гривень.

Про це повідомили у групі Батьки SOS.

Читайте: Був носієм ідей "русского міра" та заперечував існування України: у Києві затримали екс-викладача ліцею

Як стало відомо, Слободянюк до 2014 року жила в Криму і там же отримала російський паспорт, але вже після анексії перебралася до столиці. В лютому 2022 року директорка покинула навчальний заклад і втекла до Криму - з 26 лютого 2022 року по 12 квітня 2022 року Слободянюк була відсутня на робочому місці. Про це інформує ресурс "Твоє місто" з посиланням на відповідь управління освіти Деснянської РДА щодо причин усунення педагога, проти якої виступають як батьки, так і педагогічний колектив.

Повернувшись на материкову Україну, зрадниця вирішила боротися за свої "права" і це їй вдалося - суд поновив її на посаді і присудив виплатити чималу компенсацію - 100 тисяч гривень.

Але тепер, як йдеться у дописі, Ольга Слободянюк хоче вже мільйон й увесь колектив навчального закладу тепер має їй "скинутися", бо школа, яку вона очолювала, автономна. Це поставило у безвихідне становище всіх і загрожує зривом навчального процесу в і без того складних умовах української столиці.

Фото: Slobodianiuk Olga

"Рахунки управління освіти заблоковані - поки школа не скинеться грошима для екс-директорки, всі інші залишаються ні з чим - без зарплат, без харчування дітей, без поточних ремонтів", - підкреслюється у зверненні.

Нагадаємо, що громадянка Російської Федерації, яка упродовж 30 років проживає на території України, порвала свій російський паспорт.

  • Вас може зацікавити:

Сексистський скандал у Львівському медуніверситеті: одіозного ректора звільнено

"Постановка та замовлення": професор, яка довела студента до лікарні, записала відео з виправданнями

У Дніпрі вчителька влаштувала буллінг школярці після прохання мами викладати українською мовою: деталі скандалу