RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві розгортають нові блокпости: як довго будуть і навіщо

Посилені контрдиверсійні та безпекові заходи, встановлення блокпостів у Києві та області триватимуть до 6 січня 2024 року.

Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації (КОВА), пише TSN.ua.

Читайте також: На Київщині посилять "заходи безпеки": кількість блокпостів і перевірок збільшиться

Зараз продовжують розгортати додаткові блокпости, а також правоохоронці будуть активно перевіряти торгівельні центри, вокзали і медичні заклади, місця зі скупченнями людей. Підійти з метою перевірки документів зможуть до будь-кого.

Водночас, у КОВА заперечують, що блокпости встановлюють задля вручення повісток. Рішення про посилення контрдиверсійних та безпекових заходів ухвалили на раді оборони Київської області. Заходи відбуватимуться за участі Служби безпеки, Нацполіції, Нацгвардії та 114-ї окремої бригади територіальної оборони.

"Просимо кожного жителя Київщини, гостей області з розумінням ставитися до безпекових заходів та можливої зупинки транспорту на блокпостах. Нагадуємо про необхідність при собі мати документи, які посвідчують особу. Будьте пильними! Якщо бачите, що хтось робить фото чи відеофіксацію об’єктів оборонної чи критичної інфраструктури - повідомте про це правоохоронців", - наголосили в адміністрації.

Там пояснюють, що все це сприятиме розшуковим заходам, адже за інформацією поліції, через здійснення кримінальних та адміністративних правопорушень в розшуку перебувають близько 11 тисяч осіб. Перевірки не пов’язані з мобілізацією.

Раніше у КОВА повідомляли, що встановили тимчасові блокпости заради безпеки та навчання лише до 28 грудня.

Також ми писали, що нові правила мобілізації можуть діяти з початку весни. Голосування у першому читанні, ймовірно, відбудеться вже 10-12 січня.

  • Вас також може зацікавити:

У Києві можуть роздавати повістки на блокпостах: роз'яснення КМВА

Коли почнуть діяти нові правила мобілізації: в Раді назвали можливу дату

В Києві розгорнули блокпости з військовими і поліцією: з’явилося офіційне пояснення, фото