RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Як у Києві у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна не лише подивитися, як виглядали Житній ринок та Майдан Незалежності на початку 20-го століття, але й побачити, як будували Палац Спорту.

Фото опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".

"Кінець 1950-х. Будівництво Палацу Спорту", - йдеться у підписі до фото.

На опублікованих знімках можна побачити молодих будівельників на даху споруди, процес будівництва всередині палацу, процеси закладання фундаменту та зведення стін.

Палац спорту — чотириповерхова конструкція зі скла, алюмінію та бетону. Його розміри вражають: завдовжки 138 метрів, шириною 78 метрів і висотою над спортивною ареною 18,5 метрів.

Читайте також: Час великих руйнувань: Київ у середині 17 століття очима голландського художника

Дизайн створює відчуття простору і легкості, особливо в холах, де завдяки використанню алюмінієвих склопакетів забезпечується рівномірне природне освітлення. Сучасна система освітлення, вбудована в підвісну стелю, працює у різних режимах, що дозволяє високоякісно транслювати будь-які спортивні події через кольорове телебачення.

Нагадаємо, Київський Палац спорту був зведений за проектом архітекторів Михайла Гречини, Олександра Заварова та Юрія Євреєнова, а також інженерів Степана Реп'яха та Станіслави Чудновської. Починаючи з моменту закладення першого каменя, роботи завершили всього за 975 днів (що складає 2 роки і 8 місяців), що стало рекордно коротким терміном для такого масштабного об'єкта. Відкриття нового КПС відбулося 9 грудня 1960 року, а у 1981–1982 його докорінно реконструювали.

Раніше "Апостроф" писав про те, як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

  • Вас може зацікавити:

Ніхто й не здогадається, що це Київ: як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

Тут збиралася прогресивна молодь: як виглядав легендарний ресторан "Кукушка" в Києві. Фото

Вражає інтер’єрами і декором: історія знаменитого будинку зі зміями та каштанами в Києві. Фото