RU  UA

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35

Новини

Учасники бійки на Хрещатику на День Києва потрапили під суд

Обвинувальний акт відносно учасників бійки на Хрещатику, що трапилася на День Києва, скерували до суду – обвинуваченим у груповому хуліганстві загрожує до 4 років позбавлення волі.

Про це пише Київська міська прокуратура.

Зауважується, що справу учасників бійки на Хрещатику в Києві – а саме трьох громадян Туреччини та громадянина України – скерували до суду з обвинуваченням у груповому хуліганстві:

"Прокурори Печерської окружної прокуратури міста Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох громадян Туреччини та громадянина України, обвинувачених у груповому хуліганстві (ч. 2 ст. 296 КК України)".

"Встановлено, що 26 травня 2024 року, під час святкування Дня Києва, в центрі столиці на Хрещатику, у трьох громадян Туреччини стався словесний конфлікт з громадянином України. Усі учасники конфлікту були нетверезими, тож словесна перепалка перетворилася на масову бійку у центрі міста. До бійки долучились інші чоловіки, які почали наносити обопільні удари громадянам Туреччини. Встановлено, що іноземці перебувають в Україні як туристи", – повідомляє Київська міська прокуратура.

Відомо, що досудове розслідування вже завершили, учасникам бійки загрожує до 4 років позбавлення волі – таке покарання передбачає стаття.

Раніше ми також писали, як прокуратура відреагувала на смерть казахського опозиціонера в Києві.