RU  UA

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95

Новини

16 вересня

15 вересня

Всі новини

Загрожує вісім років ув'язнення: поліція Києва затримала паліїв авто ЗСУ

Поліція Києва затримала двох чоловіків, які за гроші взялися підпалювати автомобілі, що належать українським військовим. Їм загрожує до восьми років ув'язнення.

Про це інформує пресслужба поліції Києва.

"Замість "легких" грошей - вісім років за ґратами: поліція Києва та СБУ затримали поплічників ворога за підпал авто ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли правоохоронці, йдеться про громадян 25 та 26 років, які приїхали в Київ у пошуках роботи. Однак натрапили у мережі на повідомлення, де російські спецслужби пропонували за окрему плату здійснювати підпали транспорту ЗСУ.

Чоловіки, погодившись, підпалили одне військове авто у Дарницькому районі.

"Палії були впевненні, що їх не викриють правоохоронці, адже вони діяли вночі та використовували засоби конспірації, як радили російські агенти", - повідомили у пресслужбі.

Правоохоронці викрили та затримали фігурантів. Їм повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ" та обрали запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

У поліції закликали громадян не піддаватися на провокації російських спецслужб.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали 20-річного чоловіка, котрий за 6 тис. доларів підпалив 2 автомобілі поліції, проте гроші від "замовника" так і не отримав.