RU  UA

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85

Новини

4 жовтня

Всі новини

"Робота з відстрочкою": у Києві затримали двох адвокатів за фіктивне працевлаштування

У Києві правоохоронці затримали двох адвокатів, які за 11 тисяч доларів обіцяли для громадян призовного віку фіктивне працевлаштування на державному підприємстві для отримання відстрочки.

Про це інформує пресслужба столичної поліції.

Зазначається, що йдеться про затримання двох юристів 34 та 38 років. Вони запропонували одному з призовників оплачувану "послугу", запевнивши, що мають зв’язки в одному з районних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, де там могли допомогти реалізувати відповідну схему.

Чоловіків затримали під час отримання 5,5 тис. доларів (друга частина грошей від клієнта) та передачі виготовленого службового посвідчення.

"У ділків вилучили понад 17 тисяч доларів, отриманих від злочинної діяльності та робочу документацію", - повідомили у поліції.

Їм оголосили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. У разі доведення вини - загрожує до восьми років увязнення та конфіскація майна.

Нагадаємо, у Хмельницькому у керівниці МСЕК в робочому кабінеті знайшли 100 тис. доларів, підроблені медичні документи, списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами.