Культура

У Києві зібралися знищити історичні будівлі на Хрещатику - влада дала добро: фото

В Києві збираються знищити історичні будівлі Хрещатику разом з мальовничим подвір’ям зі стіною Цою та «стежкою Хо Ши Міна», розташовані за готелем «Дніпро».

Про це повідомляє активіст Антон Короб у Facebook.

За його словами, на місці планують звести найвищу в Києві та Україні багатоповерхівку висотою 160 метрів на 48 поверхів.

"Позавчора земельна комісія Київради погодила проєкт рішення про передачу ТОВ “Грааль” земельної ділянки по вул. Грушевського, 4Б – для будівництва. Вже багато років ця компанія, кінцевим бенефіціаром якої вважають колишнього міністра освіти Дмитра Табачніка, добивається цієї ділянки.

Активіст зазанчає, що після 2014 року вони принишкли

"Було кілька підпалів, але флігель у колишній садибі купців, швейцарських підданих - Бондарурер, заведений 1878 або 1883 року ще стоїть та нагадує разом з флігелем у садибі Хрещатик, 3 про історичну забудову Хрещатика до 1941 року. Тильним фасадом будинок прилягає до Бегічевоі (Іванівськоі) гори, до схили якого перекинуто місток".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у 2021-2023 роках Департамент охорони культурної спадщини відреставрує 8 пам'ятників в Києві.