RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві завершився Транс-марш: нові фото і відео затримання

Марш на підтримку трансгендерів, який проходив в Києві в суботу, 22 травня, завершився без серйозних сутичок та інцидентів.

Про це пише Укрінформ.

Журналісти нагадують, що хода відбулася з нагоди другої річниці затвердження Міжнародної класифікації хвороб 11 перегляду Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Учасники так званого Транс-маршу пройшли від Михайлівської площі до Поштової площі в оточенні силовиків, які дивилися за порядком і безпекою активістів. Своєю акцією організатори хотіли привернути увагу української влади до проблем трансгендерів.

Також учасники заходу вимагали поновлення чинного клінічного протоколу і процедури юридичного визнання гендеру відповідно до неї, зокрема врегулювання можливості переходу для небінарних людей. Крім цього, в ході маршу були чутні вимоги посилити заходи, які "будуть сприяти кращій поінформованості про трансгендерність і її проявах в українському суспільстві".

Фото: ukrinform.ru

Фото: ukrinform.ru

Фото: ukrinform.ru

Фото: ukrinform.ru

Фото: ukrinform.ru

Поруч з Транс-маршем на Михайлівській площі проходила інша акція, яку провели представники організації "Традиція і порядок", але серйозних сутичок не було. Правоохоронці спрацювали оперативно і затримали одного супротивника маршу, який намагався підійти до активістів.

Раніше ми розповідали, що трансгендер вперше в історії виступить на Олімпійських іграх.