RU  UA

Велике прибирання: в Києві відома співачка відмиває площу після скандальних зйомок

Вже другу добу в Києві намагаються вимити Софійську площу, розмальовану слідами від шин. Комунальники не зупиняють роботу ні вдень, ні вночі. Сьогодні до них долучилася і зірка українського хіп-хопу Alyona Alyona, яка брала участь у скандальних зйомках.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 18:00 на Апостроф TV.

Реперка була пасажиркою однієї з дрифт-машин RedBull.

"Я артист, я часто їжджу на різні зйомки. Ніде в нас таких проблем не виникало. Там, де зі мною все було узгоджено. Коли я приходжу і бачу зйомки, таку організацію, тотально є огорожа, яку кажуть, що їх не було, є поліція, є охорона, яка не дає їм ходити. Мені це вселяє довір", - пояснила співачка.

Крім реперки, історичний центр столиці приводять до ладу її друзі, прихильники та волонтери. Вони обурені кількістю хейту, який напередодні звалився на зірку. Саме тому і прийшли виправляти ситуацію.

"Ми привезли нормальні миючі засоби, нормальну техніку, підключилися до гарячої води і тепер, ви можете бачити, стало чистіше. Є один нюанс, плитка дуже розбита, її важко мити через те, що багато піску у щілинах і тріщинах", - зазначив волонтер Віталій Онупрієнко.

Скандальні перегони відбувалися на Софійській площі 10 серпня близько сьомої ранку. Інцидент набув розголосу, бо дозволу на зйомку не давала ані місцева влада, ані поліція, ані заповідник.

У коментарі Апостроф TV компанія RedBull свою провину визнала. Там попросили вибачення у киян та міської влади.

"Це було недоглядом з нашого боку, і ми глибоко про це шкодуємо. Ми від початку керувалися правилом залишити місце проведення заходу прибраним. І ця робота зараз триває. Ми зробимо все можливе, щоб відновити теплі стосунки з містом", - наголосили в компанії.

Тим не менш, поліція вже відкрила кримінальне провадження. Правоохоронці розслідують хуліганство. Винуватцям загрожує до п'яти років в'язниці.