RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У метро Києва з'являться вагони з наскрізним проходом - як в Токіо і Лондоні: фото і всі подробиці

Влада Києва закупить 50 вагонів для столичного метрополітену за 50 мільйонів євро, деякі будуть наскрізними.

Про це повідомляє сайт "Сегодня".

Покупку для жителів міста здійснять за рахунок Європейського банку реконструкції та розвитку. Вагони будуть курсувати по Сирецько-Печерській гілці (зелена). Необхідність розширення складів пов'язана з будівництвом метро на Виноградар. Так, додадуться дві нові станції - "Мостицька" і "Проспект Правди".

Раніше йшлося про те, що тендер повинен відбудутися в березні. Однак його терміни можуть бути зрушені, тому що набір учасників ще не закінчився. Завершити тендерні процедури планують в серпні, а підписати договір - в жовтні. Тому появу нових вагонів метро варто очікувати не раніше кінця року.

Частина вагонів буде незвичною для столичної "підземки" - вони будуть наскрізними. Такі курсують в метро Токіо, Лондона, Торонто та інших міст. А друга частина вагонів буде звичайною.

За словами експертів, наскрізні вагони набагато практичніші - вони збільшують місткість пасажирів і допомагають людям рівномірно займати місця в потязі, не створюючи товкучку.

Вагони метро в Мюнхені (Німеччина)

Вагони метро в Лондоні (Британія)

Вагони метро в Токіо (Японія)

Як повідомляв "Апостроф", раніше жителі і гості Києва обговорювали в соціальних мережах появу в Київському метрополітені вертикальних поручнів.