RU  UA

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Інфраструктура

Новини

2 жовтня

Всі новини

У Києві розгорівся скандал навколо закриття поліклініки - діти не зможуть потрапити до лікарів: фото

Київський міський дитячий діагностичний центр під загрозою банкрутства та закриття, через що діти не мають можливості повноцінно обстежуватися у вузькопрофільних спеціалістів.

Відповідна публікація з'явилась у Facebook-спільноті "Позняки Осокорки Харківський - житлові масиви Дарницького району Києва".

Зокрема, місцеві мешканці написали звернення до президента Володимира Зеленського з проханням вплинути на ситуацію, яка склалася навколо Дитячого діагностичного центру, розташованого на вулиці Урлівській у Києва.

"На даний момент центр відправлено на "простій", всі фахівці у відпустках без збереження заробітньої плати під тиском керівництва закладу, "не за власним бажанням". В зв’язку з цим, скасовується прийом вузьких спеціалістів", - зазначає автор звернення та додає, що наразі діти не мають можливості повноцінно обстежуватися у таких спеціалістів, як хірург, гінеколог, окуліст, масажист, невролог, психолог, кардіолог, стоматолог и т.п.

Лікарі з центру залякані поведінкою адміністрації, яка постійно погрожує звільненням. Спеціалістам затримують зарплатню, і вони змушені за свій рахунок поповнювати матеріальну базу закладу. Більш того, у лікарні деякі лікарі за дозволом керівництва можуть приймати пацієнтів за "чорний кеш", який вони зобов'язані "віддати на кишеню".

"В центрі було проведено аудит Департаментом охорони здоров’я - де оприлюднені висновки? Виникає питання, що буде далі? Хто може пояснити, що насправді очікує центр і коли лікарі зможуть надавати повноцінно профільні послуги нашим дітям? Тому, просимо долучитися до реабілітації цього центру та змінити керівника центру!", - йдеться у зверненні.

Небайдужа громадянка Яна Довга у своєму Telegram додала, що у неділю, 28 березня, має відбутися зустріч з депутатом Київської міськради Володимиром Гончаровим та персоналом центру, під час якої буде збір підписів.

Раніше ми розповідали про COVID-колапс у Києві, через який у лікарнях закінчилися вільні місця для пацієнтів.