RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Києві в два рази підскочать тарифи на світло: коли підвищать і кого це торкнеться

Вже з 1 липня 2021 року українцям, в тому числі і жителям Києва, можуть підвищити тарифи на електроенергію до 3,45 грн за кВт/год.

Про це попередив глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, передає Обозреватель.

Зараз в Україні тариф на електроенергію складає 1,68 грн за кіловат-годину, але вже з 1 липня його можуть підвищити для побутових споживачів, які використовують понад 300 кВт/год або навіть 500 кВт/год на місяць.

Попенко додав, що варіант з підвищенням тарифів вже розглядають в Кабінеті міністрів.

"Вартість електрики можуть підняти орієнтовно до 3,42-3,45 грн за кВт/год. Це підвищення може торкнутися багатьох українців. Адже споживання 300 кВт/год на місяць - не такий великий показник для домогосподарств, які використовують сучасний набір техніки. А ось 500 кВт/год - це вже рівень споживання окремої групи населення, яка може собі дозволити стільки споживати і платити. це люди, які мають великі будинки, квартири, пентхауси ", - пояснив глава департаменту в коментарі журналістам.

Олег Попенко також припустив, що на цьому підвищення тарифів на електроенергію для населення не закінчиться.

"Я не впевнений, що за рахунок очікуваного підвищення вдасться погасити всі борги (заборгованість перед інвесторами за "зелену" енергетику - ред.), тому що вони занадто великі. Думаю, в наступному році буде підніматися питання про те, щоб збільшити вартість електроенергії вже для всього населення", - резюмував він в спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, що українців переводять на річний газовий контракт.