RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Києві підготувалися до унікального опалювального сезону: коли подадуть тепло

Говорити про опалення в квартирах Києва поки що рано. Проте вже зараз "Київтеплоенерго" може дати тепло в будинки, яким це необхідно.

Як повідомляє кореспондент "Апострофа", про це на прес-конференції в Києві сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За словами чиновника, на сьогоднішній день столиця повністю готова до опалювального сезону - проведені всі технічні і регламентні роботи, гідравлічні випробування, підписані всі необхідні договори на енергоресурси. У місті опалювальний сезон фактично почався.

З 1 жовтня, за дорученням мера, почали підключати установи соціальної, бюджетної сфери - садочки, школи, лікарні. За словами Пантелєєва, на сьогоднішній день вже є тепло в 850 будівлях. Установи соціальної сфери підключають за індивідуальною заявкою керівника, наприклад, головлікаря або директора школи.

"Звертаю увагу на необхідність надання такої заявки. Тому що, можливо, термомодернізовані будинки не вимагають поки що тепла, а десь уже є в цьому потреба. Подайте заявки - і опалення буде вам підключено", - сказав Петро Пантелєєв.

Щодо житлового фонду, то заступник мера нагадав про законодавчі норми, згідно з якими опалювальний сезон починається тоді, коли середньодобова температура повітря досягає менш +8 градусів, і це триває три дні поспіль.

"Ми плануємо дотримуватися цих норм, і на сьогодні у нас немає таких показників. Говорити про опалювальний сезон рано", - підкреслив Пантелєєв.

Чиновник додав також, що кияни не схвалюють, коли відбувається "опалення повітря", і за це ще й нараховуються чималі гроші.

У той же час міська влада дає можливість жителям будинків, які вже зараз хочуть опалення, його отримати.

"Для цього необхідно звернутися з відповідним заявою від ініціативної групи будинку, яку підтримує більшість жителів, тобто фактично підписи більше половини мешканців будинку, копію заявки потрібно відправити на електронну пошту, яку можна знайти на сайті КМДА, і опалення в будинках буде підключатися за такими індивідуальними заявками", - сказав Петро Пантелєєв.

Заступник начальника КМДА нагадав, що нинішній опалювальний сезон - унікальний.

"По-перше, теплопостачальні організації почали діяти в умовах ринку природного газу. По-друге, спостерігаємо значне, м'яко кажучи, підвищення ціни на газ. Завдяки спільним зусиллям вдалося забезпечити теплопостачальні організації і не допустити зростання тарифів. Саме для цього був збільшений статусний фонд "Київтеплоенерго". Будуть виділені необхідні кошти, щоб теплопостачання нашого комунального підприємства було стабільним і безперебійним", - запевнив заступник мера.